Opas Lainan Saamiseen Huonoilla Luottotiedoilla

image_1

Jos omaat huonot luottotiedot, lainan saaminen voi olla yllättävän hankalaa jopa kriittisessä tilanteessa – millä keinolla voit siis saada lainaa menetetyistä luottotiedoista huolimatta?

Mistä huonot luottotiedot muodostuvat?

Jos omaat “huonot luottotiedot”, tämä tarkoittaa yleensä sitä, että olet luultavasti jättänyt laskuja maksamatta tai ilmittanut konkurssin nimelläsi joskus menneisyydessäsi.

“Huonoilla luottotiedoilla” ja “ Olemattomilla luottotiedoilla” on kuitenkin suuri ero – jälkeinen tarkoittaa nimittäin sitä, että et ole välttämättä koskaan ottanut lainaa ja tästä syystä sinulla ei ole laisinkaan kerääntynyt rekisteröityä luottohistoriaa.

Huonot luottotiedot eivät kuitenkaan tarkoita, että lainanantajat paiskaisivat oven kiinni nenäsi edestä – vaan se tarkoittaa sitä, että lainaimahdollisuutesi ovat rajalliset.

Onko huonoja luottotietoja mahdollista parantaa?

Valitse lainahakemuksesi huolella, sillä jokainen hylätty hakemus jättää ns. ”jäljen” luottotietoihisi – jos hakemuksesi hylätään, seuraava lainanantaja hyväksyy hakemuksesi entistä epätodennäköisemmin. Kun vihdoin kuitenkin saat lainaa, varmista että maksat kuukausimaksut takaisin ajallaan, sillä näin luottotietosi parantuvat pikkuhiljaa ajan kuluessa.

image_2

Jos et ole varma mistä lainaa kannattaa hakea, suosittelemme hakea pikalainaa seuraavasta osoitteesta: https://www.123laina.fi/pikalaina/. Tämän pikalainan haussa ei tarkisteta luottotietoja ollenkaan, joten mahdollisuutesi lainan saamiseen ovat korkeat, eikä hakuprosessi jätä merkintöjä luottotietoihisi. Älä valitse halvinta löytämääsi lainatarjousta, sillä halpoja lainoja on vaikea saada huonoilla luottotiedoilla.

Lainatyypit, joita on vaikeaa saada huonoilla luottotiedoilla

Huonoilla luottotiedoilla et valitettavasti voi saada halpoja lainoja, toisin sanoen niitä lainoja, jotka tarjoavat parhaimmat ehdot ja alhaisimmat korot. Tällaiset lainat ovat tarkoitettu niille lainanhakijoille, joilla on hyvät luottotiedot ilman merkintöjä. Ennen lainan hakemista ehdotamme, että tarkistat mahdollisuutesi ja vertailet eri lainoja ja lainanantajia verkossa, kuten 123laina.fi sivuilla. Näin varmistat, että haet ainoastaan niitä lainoja, joiden saamiseen sinulla on paremmat mahdollisuudet.

Lainatyypit, joita voi hakea huonoilla luottotiedoilla

On olemassa myös sellaisia lainanantajia, jotka tarjoavat “huonojen luottotietojen lainoja”. Tällaiset lainat on tarkoitettu hakijoille, joiden lainariski on suurempi heikon luottohistorian takia. Näillä lainoilla on kuitenkin usein korkea takaisinmaksukorko ja lyhyt maksuaika.

Mitä suurempi riski lainahakijalla on lainanantajan mukaan, sitä enemmän korkoja hakijan tulee maksaa ja sitä suuremmat rajoitukset lainalla tulee olemaan. Joka tapauksessa on hyvä pitää mielessä, että luottotiedot eivät ole ainoa tekijä, mitä lainanantajat ottavat huomioon lainapäätöstä tehdessä. Lainanantajat ottavat myös huomioon tekijöitä, kuten työtilanteesi, kuukausitulosi, taloudellisen tasapainosi sekä muita tekijöitä, kuten omaisuutesi.

Korkeakorkoisten lainojen hyvät ja huonot puolet

Vaikka saamallasi lainalla olisi korkeat korot, tällaisen lainan ottaminen antaa sinulle mahdollisuuden rakentaa luottohistoriasi uudelleen ja osoittaa, että olet luotettava lainaaja. Jos olet valmis maksamaan lainaa takaisin täsmällisesti ja ajallaan, tämä tapa voi olla oikea vaihtoehto sinulle luottotietojesi parantamiseen.

Kun sinulle myönnetään huonojen luottoetietojen laina ja aloitat takaisinmaksujen maksamisen, olet oikealla tiellä korjataksesi luottotietosi pysyvästi.

Korkeakorkoisten lainojen huono puoli on kuitenkin yllätyksettä niiden korkea korko – joten harkitse tarkkaan ennen lainahakemuksen tekemistä, oletko valmis hyväksymään tämän ja onko sinulla todella varaa maksaa laina takaisin.